Kiállítással zárult a téli tábor

A szenttamási Hagyományápolók Klubja 2019. január 7-től január 11-ig szervezte meg a Régi mesterségek téli táborát. A 9:00 és 13:00 óra között tartó kézműves foglalkozásokon naponta közel 80 gyermek vett részt.

Az oktatók segítségével elsajátíthatták a gyöngyfűzés, kosárfonás, nemezelés, gyékény táska készítés, gyertya készítés és más kézműves munka művészetét. A gyermekek munkáiból 2019. január 11-én, 14:00 órai kezdettel kiállítást szerveztek a klub begluki helyiségében a szülők, nagyszülők és az odalátogatók számára.

A szép számú közönség előtt a Hagyományápolók Klubjának Kicsi Liliomfi színészcsoportja is bemutatkozott, a Mikulásváró című előadással.

Szenttamás polgármestere, Radivoj Paroški és Branislava Sekulić, polgármester-segéd január 11-én, a délelőtti órákban tett látogatást a táborban.

A Régi mesterségek téli tábora a helyi önkormányzat, a Vöröskereszt szenttamási szervezete, a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság, valamint a Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság támogatásával valósult meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ