Nincsennek elfelejtve a Koszovón élő gyerekek

Eredményes volt a Ruka spasa egyesület által megszervezett, Ne felejtsük el a koszovói gyerekeket! elnevezésű humanitárius akció.

 Ez alkalomból a Ruka spasa egyesület, 2018.november 23-án, kultúrális-művelődési műsort szervezett a Zsebszínházban, ahol fellépett a Zora Városi Kórus, a Bard és Ivanjsko cveće Kultúregyesület, a Zvezdice Modern Tánccsoport tagjai, a Master Dance tánciskola tagjai és a Stars girls duó.

A helyi önkormányzat, a Helyi Közösség, Turja és Nádalja, a Szociális Központ, a Szerb Haladó Párt Női Uniója, a Szerb Szocialista Párt Női Fóruma, a helyi Harcos Szövetség Szervezete, a Zora Városi Kórus, a Bard és Ivanjsko cveće Kultúregyesület, az Öröm iskoláskor előtti intézmény, a Zvezdice Modern Tánccsoport tagjai, a Master Dance tánciskola tagjai és Szenttamás község polgárai közös erővel, nagyobb mennyiségű ruházatot, édességet, iskolai felszerelést, tisztálkodási szereket gyűjtöttek össze, amiből csomagokat készítettek. Az összegyűlt pénzt (pontos összeget még nem tudni), élelmiszer vásárlására fordítják. 

A Ruka spasa egyesület elnök asszonya, Savka Lazić köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak az akció sikerességéhez. Elmondása szerint, az akció még tart. Akik segíteni szeretnének a gyerekeknek, adományaikat minden csütörtökön átadhatják  a Népkönyvtár alatt lévő klubhelyiségükben. Az akció befejezésével, a csomagokat az újvidéki Vöröskereszt Szervezetének utalják át, ahonnan továbbítva lesz a koszovói gyerekek számára.

A szenttamási Képviselő Testület elnöke, Milena Alargić is megköszönte mindenkinek az odaadó segítséget és együttérzést a nehéz körülmények között élő koszovói gyerekek iránt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ