Működik a Népkonyha Szenttamáson

 

Szenttamáson, 2018.október 1-jén megkezdte munkáját a Népkonyha, és április végéig működik a Helyi Közösségben. A helyi önkormányzat a konyha üzemeltetésére, az idei költségvetésből mintegy 4,5 millió dinárt különített el.-hangzott el, 2018.november 14-én azon a sajtótájékoztatón, amelyet községünk polgármestere, Radivoj Paroški, a Vöröskereszt szenttamási szervezetének titkára, Bergel Zoltán és a szenttamási Szociális Központ igazgatója, Biserka Veselinović tartott a Szociális Központ helyiségében. Radivoj Paroški és Bergel Zoltán látogatást tett a Népkonyhán, és elbeszélgettek az ott dolgozó személyzettel. Az egytálétel kiosztását minden nap végzik. 

Aggodalomra ad okot, hogy nem minden embernek és családnak van lehetősége a jó életre. Minden elismerés a Vöröskereszt szervezetének odaadó és felelőségteljes munkájáé. A község jelentős eszközöket fordít az egészségügyi és szociális védelemre, valamint gondoskodik a polgárokról. Legjobb volna, ha nem lenne szükség a Népkonyha működtetésére, ugyanis az azt bizonyítaná, hogy mindenki számára adottak a feltételek a normális élethez.-hangsúlyozta a polgármester, Radivoj Paroški.

Bergel Zoltán elmondása szerint, 175 ételadag elkészítésére van szükség Szenttamás Község területén, beleértve Turiát és Nádalját is. A felhasználók száma néha csökken, néha növekszik. Újdonságként elmondható, hogy a szenttamási Pravoszláv templom havonta egy alkalommal tartósított tejet adományoz, míg a Vöröskereszt szervezete almát biztosít a rászorulóknak. Ünnepek alkalmával kaláccsal lepik meg a népkonyha felhasználóit.

A Szociális Központ igazgatója, Biserka Veselinović elmondta, hogy a Központban dolgozók határozzák meg, kiknek van joga felhasználni a népkonyha szolgáltatásait. Általában olyan személyekről van szó, akik önmaguk nem tudnak ételt készíteni,  legtöbbször a munkára képtelen férfiak. Nem kell figyelmen kívül hagyni a nehéz körülmények között élő, sokgyermekes családokat sem. Községünk, azon ritka községek egyike, amelyik jelentős eszközöket különített el a költségvetésből ilyen célra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ