Folyamatban van a papírgyűjtés

   Minden év októbere gyermekhét, ez alkalommal a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Csiga – biga szakköre idén ötödször szervezti meg a Papirkó papírhulladékgyűjtési akciót, ami szombaton, október 6-án lesz az iskola udvarában. Rossz idő esetén az akció a következő hétvégén lesz megtartva.

   Az említett iskola alsó és felső osztályos tanulói már hetek óta járják a szenttamási boltokat, pékségeket, és gyűjtik a régi és felesleges papírt, kartont, füzetet, könyvet, stb. A legszorgalmasabb osztály tanulói, akik a legtöbb papírhulladékot gyűjtik össze, jutalomban részesülnek.

   A szervezők kérik a lakosok segítségét is, amennyiben valakinek van felesleges papírhulladéka, és szeretne megszabadulni tőle, a délelőtti órákban hívhatja az iskola ÖKÓ – ŐRJÁRATÁT, a 021 – 731 – 136 telefonszámon. Az iskola diákjai a segítségükre lesznek és elviszik a papírt.

   Ugyanakkor, ha valaki rendelkezik digitális mázsával, ami min. 50 kg – ot mér, és szivesen kölcsön adná a könnyebb és pontosabb mérés érdekébe, jelentkezzen az iskolában.

   Az összegyűjtött papírhulladék újrahasznosítását az újvidéki Tehnopapir cég vállalta. A bejövő pénzt tanfelszerelések vásárlására fordítják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ