Ambrus Attila vasárnap Kishegyesre látogat

A Vajdasági Vándormozi 2017. november 28-án a Kincsem c. nagysikerű, Herendi Gábor által rendezett filmmel debütált Kishegyesen. Két hónap leforgása alatt Vajdaság 21 településén vetítették a filmet, és így közel 5000-en láthatták.

A Vándormozi igyekszik az új magyar filmeket, a szórakoztató filmélményt eljuttatni a határon túl élő magyarokhoz, azokra a településekre, melyek nem rendelkeznek mozival és melyeknek nincs meg a technikai hátterük, mégis alkalmasak arra, hogy nyilvános és közösségivetítőhelyként működhessenek. Hiszen a Kincsem vajdasági vetítései alatt kiderült, van igény a magyar filmre.

A Vajdasági Vándormozi repertoárján szerepel február 2-tól a Kincsem mellett Antal Nimród (Kontroll, Predators) filmje, A Viszkis, mely két hónappal a magyarországi mozikba kerülése után átlépte a 300 ezres nézőszámot, így rövid időn belül 2017 egyik legsikeresebb magyar produkciójává vált, nézettségben a Kincsem babérjaira tör. Az Ambrus Attila életét feldolgozó akció thrillert február 10-én Szenttamáson is több mint százan nézték meg, Vajdaságban pedig majd 2000-en.

Február 25-én, vasárnap közönség találkozóval egybekötött filmvetítésre kerül sor Kishegyesen, melyen Ambrus Attila lesz A VajdaságiVándormozi vendége.

Program:

18.00 – 19.00 megtekinthetők és megvásárolhatók Ambrus Attila kerámiái és könyvei

19.00 – 21.00 filmvetítés: A Viszkis

21.00 – 22.00 közönségtalálkozó és dedikálás

A belépőjegyára 400 dinár.

Jegyek kaphatók minden munkanapon a kishegyesi CMH irodában Patyerek Csabánál, illetve foglalható a következő elérhetőségek egyikén: 0637614118, patyerek@gmail.com.

A Vajdasági Vándormozi repertoárja folyamatosan bővül. A február 15-én bemutatásra kerülő Valami Amerika 3-at már biztosan láthatja a vajdasági közönség is. A többségében felnőtteknek szóló filmeken kívül azonban hamarosan a legfiatalabb korosztálynak is szerveznek mese- illetve rajzfilm vetítéseket.

Virág Kiss Anita

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ