Kolbászt ajándékoztak

A turiai Kobasicijáda egyesület 2018. február 20-án, 65 kilogramm kolbászt adományozott a helyi Vöröskeresztnek, amelyből a népkonyhán 450 ebédet készíthetnek. 

Az átadás napján Miroslav Atanasković Toča elmondta, hogy sikeresen befejeződtek az idei kolbásznapok, amelyen ötvenezer látogató volt. A szervezők itt nem álltak le, hanem folytatták tevékenységeiket és a népkonyha 180 felhasználójának a hideg napokban finom turiai kolbász ajándékoztak. A Kobasicijada egyesület elnöke elmondta, hogy a jövőben is segíteni fogják a helyi Vöröskereszt munkáját. A helyi Vöröskereszt épületében emlékeztette az egybegyűlteket, hogy Zomborban, Szabadkán és Újvidéken az idén is több szervezetnek és intézménynek segítettek, amikor összesen 130 kilogramm kolbászt adományoztak. Eljött az ideje, hogy a helyieket is megajándékozzák. Szavai szerint a 34. Kolbászfesztivál a legnagyobb rendben zajlott és kiemelte, hogy a látogatók számát tekintve az Exit és a Guča után Szerbiában a harmadik helyen áll.

  • Igazam volt amikor ötvenezerre becsültem a látogatók számát, de mindez az önkormányzat támogatása nélkül nem sikerült volna – mondta Atanasković.

A rеndezvény szervezői és az önkormányzat képviselői az elmúlt napokban közös feladaton voltak, mondta Radivoj Paroški Szenttamás község polgármestere és megköszönte a turiaiak jótékony cselekedetét.  Ugyanis a népkonyha szükségleteire, fáradtságok nem ismerve a tervezettnél több kolbászt készítettek.

Szerintem a fiataloknak köszönhetően a Kobasicijada új lendületet kapott és ezzel kezdetét veszi a  gyorsabb gazdaságfejlesztés is amin együtt fogunk dolgozni. Jó úton járunk, hogy a polgárok javára, ebből a rendezvényből kihozzuk a maximumot – mondta Paroški.

Az adományt Živko Nastić a helyi Vöröskereszt elnöke is megköszönte és elmondta, hogy a turiai kolbászt a népkonyhán fogják kiosztani. Szenttamás község a Kobasicijada egyesülettel együtt megmutatta, hogy igenis törődik a hátrányos helyzetű polgárokkal.

Ez egy jó példa arra is, hogy az önkormányzatnak és a társadalomnak, hogyan kell viszonyulnia a szegényebb sorsú polgártársak iránt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ