Díjmentes vizsgálatok egészségügyi kártya nélkül

Az önkormányzat támogatásával a Dr. Đorđe Bastić Egészségházban ez év végéig díjmentes szűrővizsgálatokat végeznek. A szenttamási polgárok egészségügyi kártya nélkül is jelentkezhetnek a pajzsmirigy, mell vagy herék ultrahangvizsgálatára. Emellett szükség esetén laboratóriumi elemzéseket is végeznek.

A díjmentes vizsgálatokat hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton 8 és 12 óra között végzik. Időpont-egyeztetés SMS-ben lehetséges a 0631052604 –es telefonszámon. Az üzenetnek tartalmaznia kell a jelentkező nevét és címét, majd ezt követően értesítik a vizsgálat időpontjáról.

Az akcióval rá szeretnénk mutatni arra, hogy mindenki felelős saját egészségéért. Az egészségház technikailag felszerelt és a vizsgálatok végzéséhez szükséges szakemberekkel is rendelkezik, ezért ezt a lehetőséget ki kell használni – mondta Milena Alargić.

Szerbiában évente  négyezer nőnél mellrákot diagnosztizálnak, de ha időben felfedezik, tízből kilencet sikeresen kigyógyítanak. A világon több mint háromszáz millió ember pajzsmirígy problémával küzd és többségük nem is tud róla. A pajzsmirigyen történő rendellenességek főleg a nőket érintik és amennyiben nem kezelik autoimmun betegségeket okozhatnak, ezért időben kell reagálni – mondta Milena Alargić a szenttamási Községi Képviselő-testület elnöke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ