Aláírták a támogatási szerződéseket

A szenttamási községháza kistermében 2017. december 4-én, hétfőn Radivoj Paroški polgármester és a helyi Gazdaságfejlesztési iroda vezetője Radivoj Debeljački 11 szenttamási vállalkozóval írt alá támogatásról szóló szerződést. Az önkormányzat idén először írt ki pályázatot a helyi vállalkozók részére. Az erre előrelátott keretösszeg 3,5 millió dinár volt.

A szerződés-aláíráson Radivoj Paroški polgármester elmondta, hogy a pályázatok értékelésével foglalkozó bizottságnak nehéz dolga volt, ugyanis a 37 pályázó közül kikellett választani a 11 legjobbat. A támogatások célja a helyi gazdaság fejlesztése ezért az elkövetkező időszakban még több eszközt biztosítanak a vállalkozók és a termelők részére.

A sikeres pályázók elmondták, hogy eddig csak köztársasági és a tartományi pályázatokra volt lehetőségük jelentkezni, de most nagy örömükre szolgál, hogy lehetőséget kaptak az önkormányzattól is. A szerződés-aláíráson többek között javasolták azt is, hogy a jövőben olyanok legyenek a feltételek, amelyeknek minél többen eleget tudnak tenni. Lehet hogy így egy-egy cég kisebb támogatásban részesül, de minden eszköz jól jön. A találkozón olyan ötleteket is elhangzottak mint például, hogy a most sikeresen pályázók jövőre segíthetnék a kezdő vállalkozókat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ