Készülnek az újévi ajándékok

A szenttamási Ruka Spasa Nők Egyesülete Slavka Lazićtyal az élen a helyi Szociális Központban 2017. november 29-én, szerdán több mint ötven csomagot adott át, a szociális segélyben részesülő családok legfiatalabb tagjai számára, amelyek a sapkák és sálak mellett  édességet is tartalmaznak. Az átadás napján az egyesület elnök asszonya a polgármesterrel Radivoj Paroškival és a központ igazgatónőjével Biserka Veselinovićtyal folytatott beszélgetése során elmondta, hogy az egyesület tervei között szerepel az is hogy újévtől minden szenttamási kismama az újszülött számára ajándékba sapkát, zokni és kesztyűt kapjon. Ugyanakkor a koszovói gyermekeknek is szeretnének küldeni ajándékokat. Az ötlethez csatlakozott a polgármester is aki hozzátette, hogy el is lehetne utazni a Dél-szerbiai tartományba és személyesen átadni a csomagokat. Emellett más szükségleti cikkeket is vihetnék az ott élő polgároknak – mondta Radivoj Paroški.

Slavka Lazić köszönetet mondott az önkormányzatnak és a központ igazgatónőjének valamint kiemelte, hogy ezek az ajándékok mellett Mikulás-napjára is segítenek felkészülni a helyi Kézimunka Kedvelők Egyesületének.

Biserka Veselinović az intézmény és a gyerekek nevében köszönetet mondott és kijelentette, hogy az ünnepek alkalmával kiosztásra kerülő háromszáz csomaghoz csatolni fogják a Ruka Spasa tagjai által készített ajándékokat is.

Szenttamás polgármestere is megdicsérte az egyesület tagjait és elmondta, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni minden jó ötletet és akciót. Folyamatosan jelenek meg új civil szervezetek amelyek még csak most kell hogy bizonyítsanak és őket is kell támogatni. A Ruka Spasa Egyesület már bizonyított. Lehet hogy ez a segítség nagyobb méretű kellene, hogy legyen és az önkormányzat a legjobbak számára jövőre is pályázatokat ír ki.

A szociális központ keretén belül működő szépkorúak kézimunka csoportja minden szerdán műhelymunkát tart és ez alkalommal a polgármester is meglátogatta őket.

Radivoj Paroški elmondta, hogy boldog mivel nagy élettapasztalattal rendelkező asszonyok társaságában lehet. A csoport ügyes tagjai hulladékanyagból ötletes disztárgyakat készítenek és kreativitásukkal igyekeznek szebbé tenni környezetüket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ