Utcai futóversenyt tartottak

A Sport, Rekreációs és Turisztikai Központ Szenttamás idén is megszervezte a hagyományos utcai futóversenyt, amelyet minden évben Szenttamás felszabadításának napján tartanak. A versenyen több mint négyszáz Szenttamáson tanuló, általános és középiskolás diák vett részt.

A tanulók összesen kilenc kategóriában versenyeztek és minden csoportból a tíz legügyesebb pólót az első három pedig oklevelet is kapott. A pálya a Hajduk Veljko utca 48-as számánál kezdődött és a Köztársaság térnél végződött.

A rendezvényen jelen volt Szenttamás község polgármestere is, aki köszöntötte az egybegyülteket:

  • Ez egy nagyon szép nap. A gyerekek arcán látszik a boldogság és ez minket is örömmel tölt el. Szenttamás mindig föléled amikor együtt vannak a fiatalok és ezt teszi teljessé a község napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatot. Minden elismerés az iskoláknak, tanulóiknak és természetesen a sport, rekreációs és turisztikai központnak. Remélem ez a hagyomány még sokáig fennmarad.

Slobodan Subić a sport, rekreációs és turisztikai központ igazgatója rádiónknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy elégedett a rendezvény sikerével és külön örül a szép napos időnek. A rendezvényt 2017. október 17-én, kedden tartották, ugyanis az előző években 19-én az időjárás nem kedvezett és e jeles nap alkalmából több program is van. Minden iskolával nagyon jó volt az együttműködés és köszönetet mondott a testnevelés tanároknak, a Srbobran Atletika Klubnak és mindenkinek aki segített. Szavai szerint ez volt az eddigi legtömegesebb utcai futóverseny, de a legfontosabb az hogy a tanulók elégedettek voltak.

Ez alkalommal felismertük a rendezvény hiányosságait is és jövőre a versenyt egy magasabb szintre emeljük – mondta Slobodan Subić.

A gyerekek kimondottan szeretik az ilyen és hasonló jellegű rendezvényeket, amelyek azért is fontosak mert az egészséges életmódot éltetik. A rendezvényen a J. J. Zmaj iskola tanulói majdnem minden versenyszámban helyezéseket értek el és ez tanáraikat is büszkeséggel tölti el, tudtuk meg Kovács Blanka tanárnőtől.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ