Szenttamáson a motorosok készítették a legjobb ajvárt

Szenttamáson a Szabadság téren 2017. szeptember 16-án, szombaton a Bašta Mašta szervezet és a helyi Gazdaságfejlesztési Iroda munkatársai negyedik alkalommal szervezték meg az Izađi mi na teglu elnevezésű versenyt, amelyen idén 15 helyi csapat vett részt. A rendezvény célja a legjobb ajvárreceptek felkutatása és már negyedik éve országszerte 30 településen szervezik meg. Minden községből a legjobb csapatok bekerülnek a dönbtőbe, amelynek idén október 14-én Sokobanja ad otthont.

Amíg a csapatok főztek, vagy ügyességi játékokon bizonyíthatták rátermettségüket, addig a színpadon zenés és gyermekprogramok zajlottak, a Tegla Bazaron pedig helyi késművesek kínálták termékeiket.

A bírák döntése alapján Szenttamáson a legfinomabb ajvárt idén a Woodstock Motoros Klub tagjai készítették, akik  a versenyről Smederevac típusú takaréktűzhelyet vihettek haza, illetve ők vehetnek rész a sokobanjai döntőn.

A rendezvényen második helyen végzett a turiai Dobre Komšije nevű formáció, a harmadik helyezett pedig az egyetlen férfi csapat  lett, akik a Zduhači nevet viselték és macedón recept alapján készítették el a bronzérmes télirevalót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ