Fellépnek a Betyárok és a Mercury

A szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templom búcsúját szeptember 14-én tartják. Idén először az ünnepi mise mellett a Szenttamási Művelődési Otthon az önkormányzat támogatásával kulturális műsort rendez a J.J.Zmáj Általános Iskola udvarában.

Program:

– 9 órakor a Kálvárián keresztúti ájtatosság kezdődik, amelyre a gyülekező 8 óra 30 perckor lesz a templomudvarban.

– 10 órakor a templomban ünnepi nagymisét tartanak, amelyet vendég papok celebrálnak,

– 18 órától újabb szentmisére kerül sor,

– 19 órakor a J.J.Zmaj Általános Iskola udvarában kulturális műsor veszi kezdetét, amelyen elsőként a Pitypang Néptáncegyesület és a Hagyományápoló Klub énekkara lép fel.

– 19:30- tól a Szenttamási Betyárok,

– 21 órától pedig a Mercury band szórakoztatja a jelenlévőket.

A templombucsúra már néhany évvel ezelőtt szerettünk volna kulturális programot szervezni, de eddig anyagilag nem tudtuk kivitelezni. A templombúcsú továbbra is a templomról szól, a lényeg az ünnepi szentmise, de ugygondoltuk hogy ezen a napon este nekünk is kijár egy kis mulatozás – mondta Szabados Fodor Beáta Szenttamás község tájékoztatással megbízott tanácstagja.

Kisérőrendezvény-ként kirakodóvásárt tartanak, amelyen a kézművesek saját termékeiket délelőtt a templom, délután pedig az iskola udvarban tudják értékesíteni. Helyfoglalásért Szabados Fodor Beátánál lehet jelentkezni.

A templom épületén történő felújítási munkálatok, amelyekről korábban már beszámoltunk, a nagy meleg miatt később fejeződtek be a tervezettnél, de a templombúcsúra már minden készen lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ