A játszótereket felújítását a Novak Đoković Alapítvány támogatta

A Novak Đoković Alapítvány 934.800,00 dinárral támogatta a szenttamási  Piroska, Méhecske és   Bambi ovódák játszótereinek felújítását.

Az ünnepélyes  megnyitót 2017. április 10-én a Bambi ovóda  udvarában tartották. A megnyitón az alapítvány mukatársai és az önkormányzat képviselői mellett a belgrádi Prima Nemzetközi iskola 26 gyermeke is jelen volt, akik a szenttamási kortársaikkal a Subić házaspát vezetésével sportaktivitásokon vettek részt.

Az Öröm Iskoláskorelőtti Intézmény igazgatónője Aleksandra Vrsajković megköszönte a támogatást és elégedetségét fejezti ki, hogy van aki a gyerekek korai fejlődésébe fektet, mintahogy ezt a Novak Đoković Alapítvány teszi.

Elmondta azt is, hogy a szenttamási ovódák kicsik, de jól felszereltek és kevés olyan dolog van ami hiányzik. Mivel az ovódáknak soha nem voltak tornatermei a gyerekek sportaktivitásai csak az udvaron valósulhatnak meg és ezért helyezték előtérbe a játszóterek kiépítését. Két év alatt hét ovóda udvarában sikerült elvégezni a felújításokat. Emelett örömét fejezte ki, hogy viszonozhatták a Prima Nemzetközi Iskola képviselőinek a vendéglátást és reméli, hogy nemcsak az ovódások, de az előadók is sokáig emlékzeni fognak erre a napra.

A gyermekek számára nagyon fontos a mozgás – mondta Gorana Džudža Jakovljević az alapitvány munkatársa. A gyerekek különféle számítógépes játékokat játszanak és nagyon kevés időt töltenek a szabadban. Erre szeretnéK felhívni nemcsak az intézmények, hanem a szülők figyelmét is. Az alapítvány a sport világnapján, április 6-án Egyszóval sport elnevezés alatt médiakampányt indított, amely április végéig van folyamatban és ezzel a mozgás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, mondta Gorana Džudža Jakovljević.

A megnyitón jelen volt Szenttamás polgármestere Neško Čestić is, aki szerint az új játszóterek szebbé és kellemesebbé teszik az ovódában töltött időt valamint elmondta azt is hogy a Đoković család jótékonysága mindent felülmúlt. A polgármester megdicsérte az Öröm Iskoláskorelőtti Intézmény dolgozóit, ugyanis nekik köszönhető, hogy az alapítvány felismerte a felújítások szükségeségét. A legnagyobb öröm látni a külömböző nemeztiségű és származású gyermekek barátkozását és ezért örül annak, hogy a belgrádi nemzetközi ikola gyermekei is jelen voltak az ünnepélyes megnyítón.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ