Elültették a kisfákat

Szenttamás önkormányzata a kucorai Karitász Humanitárius Szervezet erdősítési akciót szervezett 2017. március 22 – 25-ig. Szenttamás község területén összesen négy akció volt, Turián szerdán, csütörtökön Szenttamáson a verbászi úton, szombaton pedig a rajcsúri városrészben és Nádalján a helyi közösségnél ültettek kisfákat. A háromnapos akció ideje alatt kb. 3000 facsemete került földbe, amire a Karitas a támogatók által 300 ezer dinárt biztosított.

Radivoj Paroški a községi képviselő-testület elnöke szerint Szenttamás község területén sokkal több kisfára van szükség, ugyanis a  szélvédő övezet kialakítása nagyon fontos.

Az akción részt vettek a helyi közöségek dolgozói, a vadász egyesületek tagjai, a szociális  segélyben részesülők, a Szerb Haladó Párt tagjai és azok a polgárok, akik szívügyüknek érzik az erdősítést. Radivoj Paroški megköszönte mindenkinek a részvételt és a hozzájárulást.

A szélvédő övezetek kialakítására külön tanulmányi tervvel rendelkezünk, amely alapján még sok facsemetét el kell ültetni. Remélem, hogy a jövőben sokkal több lehetőségünk lesz rá, hogy ezt a munkát befejezzük – mondta Paroški.

A Karitász képviselője Elemer Džudžar  az önkormányzatnak megköszönte az együttműködést és a megértést, majd elmondta hogy a fásítási akciókat az elmúlt két év folyamán Vajdaság számos településén megszervezték. Ugyanis a projektum célja az elemi csapások által okozott károk csökkentése. Ezeket az utakat télen meg kell védeni a hófuvásoktól és ennek szükségességét belátták a támogatók is, tudtuk meg a Karitász képviselőjétől Elemer Džudžartól.

Fényképek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ