Ösztöndíjban részesülnek a szenttamási egyetemisták

Neško Čestić polgármester 2017. március 17-én, pénteken a községháza nagytermében 78 szenttamási  egyetemistával írt alá szerződést. A sikeres pályázók között 22 elsős és 56 idősebb tanuló tíz hónapon át 5 ezer dináros ösztöndíjban részesül. Erre a községi költségvetésből 3,9 millió dinárt különítettek el. Tudja, hogy a támogatás összege nem elegendő és sajnálja, hogy jelenleg nem tudnak többet fordítani erre a célra, de az elkövetkező időszakban ez az összeg növekedni fog – mondta a polgármester.

Neško Čestić mandátuma elején azt is elmondta, hogy fontos az oktatás minősége és a tanulói szellem serkentése. A legjobb egyetemisták számára éppen ezért tanulmányi utakat is szerveznek Európa más országaiba,  ahol tapasztalatokat gyűjthetnek.

Felhívta azoknak a figyelmét is aki tovább szeretnének tanulni, hogy folyamatban vannak a tárgyalások egy közgazdasági és üzleti főiskola szenttamási tagozatának a megnyitásáról, amelyben a tanulók költségeit részben vagy egészében az önkormányzat és egyes helyi vállalkozók fizetnék.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ