Felújították az öltözőket és a zuhanyzókat

A felújítási munkálatokról és a tervekről tartottak sajtótájékoztatót a Srbobran Labdarúgó Klub vezetői.

Szenttamáson a Vásártéren a Srbobran Labdarúgó Klub helyiségeiben 2017. március 17-én, pénteken a klub vezetősége sajtótájékoztatót tartott, amelyen Jovica Tešić igazgató, Slaviša Tešanović elnök, Dušan Jolić edző, és Predrag Radovanović labdarúgó szólt az egybegyültekhez.

Az újítások elengedhetetlenek, ezért a munkálatokat a padló az öltözők és a zuhanyzók felújításával kezdtük, ugyanis a minőséges munkavégzéshez a helyiségek állapota  nem volt megfelelő. Szerintem a mi ligánkban jelenleg egyetlenegy klubnak sincsenek ilyen öltőzői, bár még el kell végezni a külső tatarozási munkálatokat. Tervben van az épület újrafestése és amennyiben lesz rá pénz a fűtésrendszer felújítása. A legfontosabb, hogy ezt a jövőben karban tudjuk tartani. A jelenlegi lelátókat is újra kell építeni. Ami a pályákat illeti, új műpálya kiépítése van tervben, amelyre a labdarúgó szövetségtől kapunk támogatást – mondta Tešić.

A klub elnöke Slaviša Tešanović és Jovica Tešić igazgató önerőből kezdtek bele a felújítási munkálatokba. A községi büdzséből az előző években bizonyos pénzösszegeket láttak elő, de ezekből mi a mai napig nem láttunk egy dinárt sem, de bizunk benne hogy idén megvalósul ugyanis igéretet kaptunk rá. Az igazgató és én is fejenként 250 ezer dínárt kölcsönöztünk a klubnak, amiről bizonyítékaink is vannak és ezeket mindenki meg is nézheti – mondta Tešanović. Reméli, hogy munkájuk eredményére az utókor is büszke lesz.

A labdarúgóiskola minőségét is fejleszteni szeretnék valamint fontos a gyerekek ösztönzése, mert 250 gyermekből talán sikerülne 5-6 játékost felkészíteni a szenior csapatba. Így nem lenne szükségünk vidéki játékosokra. Összeségébevéve,  fő célunk a labdarúgás magasabb szintre emelése, ugyanis Szenttamás megérdemli, hogy ebben a sportágban vezető helyet foglaljon el.

Céljaink eléréséhez kapcsolatba léptünk a szuperligás szabadkai Spartakkal,  de együttműködünk alacsonyabb rangú klubokkal is.

A klub elnöke hansulyozta azt is, hogy nemrégiben a Szerbiai Labdarúgó Szövetségben járt és arra is felhívta a figyelmet, hogy Szenttamás lesz a házigazdája a szeptemberben megrendezésre kerülő nemzetközi UEFA mérközésnek, azaz a hagyományos Stevan Ćele Vilotić emléktornának, amelyhez  előkészületi instrukciókat kaptak arról, hogy mit kell felújítaniuk.

Dolgozunk rajta, hogy ez a regió legyen a labdarúgás székhelye és ez így is lesz mig Tešić igazgató és én állunk a klub élén – mondta Tešanović.

Fontos a mérkőzések nézettségének növelése és a jó játék bemutatása. Szerettnénk becsületesen végigjátszani a tavaszi idényt és a következő idényben célunk a Szerb ligába való bekerülés – nyilatkozta Dušan Jolić segédedző.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ