Szétfagytak a vízórák

A Graditelj Közvállalat felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ellenőrizzék és időben távolítsák el a fagy által keletkezett  meghibásodásokat a vízórákon és a vezetékeken.

Külön kérik a lakatlan házak tulajdonosait, hogy időben gondoskodjanak a vízmérőaknák szigeteléséről és figyeljenek oda a belső vízvezeték-hálózatra is, ugyanis a tartós nagy hidegben azok is  szétfagyhatnak.

Az elmúlt három napban a Graditelj dolgozói több mint 30 elfagyott vízmérőórát cseréltek le, ezért 2017. január 16-án, Szenttamáson helyenként szünetelt a vízellátás.

Mindenekelőtt a mérőberendezést kell megóvni a fagy okozta károktól, amennyiben pedig a vízóra nincs elég mélyen az aknában, esetleg a  pincében van elhelyezve, mindenképpen hőszigetelő anyaggal kell borítani. A szigetelőanyag lehet deszka, szalma vagy építészeti könnyűhab. A vízóráknak a nagy hidegekben a textil anyag nem biztosít kellő védelmet.

A Graditelj Közvállalatból ajánlják a fogyasztóknak azt is, hogy a nagy hidegben ne nyitogassák feleslegesen a vízmérőaknát és hogy ellenőrizzék jól áll e az aknatető.

Ilyenkor nagyobb figyelmet kell fordítani a kevésbé fűtött helyiségekre, a kerti csapokat pedig még a nagy hideg beállta előtt el kellett zárni.

Az esetleges meghibásodásokat a Graditelj Közvállalat ügyeletesének kell jelenteni azaz a 063/10-50-238-as telefonszámra.

A kisebb beavatkozásokat és a vízóráig történő javításokat a szolgáltató díjmentesen végzi, míg a mérőberendezésen történő üvegcsere 1781,09 dinárba kerül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ