Új üzemet nyitnak Szenttamáson

A termelés bővítése miatt a már 20 éve működő ópázovai S&D Textil cég, Szenttamáson is üzemet nyit, erről tartottak 2016. december 13-án, kedden sajtótájékoztatót szenttamáson a polgármester irodájában.

Az S&D Textil képviselője Slobodan Okulić elmondta, hogy a kedvező feltételek miatt esett a választás Szenttamásra ugyanis a másik lehetőség Topolya volt.

Míg más községekben a külföldi befektetőkért harcolnak mi hazai cégekkel tárgyalunk, mert szerintünk a kedvező feltételek, amelyeket mi kínálunk megfelelnek az itteni befektetőknek is. Ez alakalommal a Helyi Gazdasági Fejlesztési Iroda feladata lesz, hogy kiírja a munkahelyekre és képzésekre vonatkozó pályázatokat – nyilatkozta Neško Čestić polgármester.

Főleg textil szakirányú dolgozókra lesz szükség.

A kezdetleges üzemrészleg a valamikori Elan cég igazgatóságának épületében lesz kialakítva, mert ebben az épületben a földszinti helyiségek évek óta kihasználatlanul állnak és itt a legegyszerűbb megoldani a fűtést és az áramellátást – tudtuk meg a községi tanács gazdaságért felelős tagjától Đorđe Džekovtól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ