Fontos megismerni az iszlámot

A szenttamási Zsebszínházban, 2016.09.20-án lakossági fórumot tartottak a magyarországi kvótareferendumról. A nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítéséről október 2-án dönthetnek a külhoni magyar állampolgárok is, akik kettős állampolgársággal rendelkezenek és időben regisztrált a választói névjegyzékbe. Az összejövetelt a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte.

Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági képviselője, elmondta, hogy a VMSZ is Magyarország álláspontját támogatja. Szerinte fontos, hogy támogassuk ezt, mivel a jővőben, 20-30 év mulva nem tudhatjuk, milyen következménye lesz ennek a migráns áradatnak. Fontos az, hogy minnél több magyar állampolgár kifejezze álláspontját ezzel kapcsolatban, el kell mondani Brüsszelnek, mit gondolnak erről a magyarok.

Paskó Csaba, kelebiai plébános is nyilatkozott ezzel a témával kapcsolatban. Szerinte a nemmel szavazás mögött van egy hála is Orbán Viktor, miniszterelnök iránt, a kettős állampolgárság felvétele miatt, ellenben ez mögött kell hogy legyen egyfajta tudatosság is, közösségtudat, illetve konkrét indokok. Szerinte fontos megismerni az iszlámot, azokat a történelmi momentumokat, amikor Európa találkozott az iszlámmal. A keresztény-iszlám találkozása az elmúlt évszázadokban is jelen volt. Jómaga fontosnak tartja a háború sujtotta övezetekenek a segítségnyújtást, de a jót oda vigyük, ne a rosszat hozzuk ide. Fontos megértetni azt, hogy ezt a két világvallást nem lehet csak egyszerűen összefésülni.

Ágoston András, a VMDP egykori elnöke is a NEM melletti voksra helyezte a hangsúlyt, illetve felhívta a polgárok figyelmét arra, hogy a szavazólapon ikszeljenek, ne karikázzanak, mert akkor a szavazatuk érvénytelen lesz. Bergel Aranka, a községi VMSZ elnökasszonya is arra buzdította a kettős állampolgárságú lakosokat, hogy éljenek szavazati jogukkal.

Regisztrálni elektronikusan a Nemzeti Választási Iroda honlapján lehet, vagy az onnan letöltött nyomtatványt postai úton is el lehet küldeni. Aki részt szeretne venni az október 2-ai kvóta-népszavazáson, regisztrálnia kell a www.valasztas.hu oldalon. A kezdőlapon a Határon túli magyarok választási regisztrációja menüpontra kattintva kell kiválasztani az online regisztráció indítását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ