Tűzoltás lesz az iskolában

Pénteken, vagyis 2016.szeptember 9-én a szenttamási Vuk Karadžić Általános Iskolában 9 óra 45 perckor bemutató gyakorlatot tartanak, ahol a tantermekben tűz kiütését szimulálják. A dolgozóknak is alkalmuk lesz bemutatni szakértelmüket és képességeiket egy ilyen vészhelyzet esetén a tanulókkal, tűzoltókkal, rendőrséggel és a szenttamási sürgősségi osztállyal együtt.

A gyakorlaton bemutatják a tanulók és az iskola dolgozóinak evakuálását, a tanulók kimentését, akiknek a tűz elvágta az evakuációs útjukat, a tűz lokalizálását és oltását, valamint a sérültek egészségügyi ellátását, és a veszélyeztetett terület védelmét.

A gyakorlat kezdetét szirénák jelzik, ezért arra kérik a lakosságot, hogy ne nyugtalankodjanak és ne rémüljenek meg.

Ez eddig az első ilyen gyakorlat Szenttamás község területén, a jövőben is terveznek ilyen és hasonló vészhelyzetek szimulálását. A cél az, hogy a tűzoltók, rendőrség, a sürgősségi osztály és a lakosság is felkészültebb lehessen a vészhelyzetekre.

Az érdekeltek megfigyelhetik a gyakorlatot biztonságos távolságból, vagyis, amit a rendőrségi csapatok kijelölnek. Arra kérik a polgárokat, hogy részvételükkel ne zavarják meg a gyakorlatot és ne veszélyeztessék saját, illetve más biztonságát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ