Elkezdődött a téli tábor

A szenttamási Hagyományápolók klubja az idén 22. alkalommal szervezte meg a Régi mesterségek téli táborát, a klub begluki helyiségében. A kézműves munka 2019. január 7-én kezdődött és január 11-ig tart. A 7 évnél idősebb gyerekek 9:00 és 13:00 óra között vehetnek részt a foglakozásokon.

A gyerekekkel Füstös Eleonóra ( papírkosár készítés ), Lázár Rajda Karolina ( gyöngyfűzés ), Haska Sándor és Király Béla ( gyékénytáska készítés ), Robotka Angéla ( papírkosár készítés ), Robotka Sarolta ( nemezelés ), Romoda Sándor ( kosárfonás ), Srek Ilona ( papírmunka ) foglakozik. A táborban jelen van Bergel Aranka, polgármester-segéd is.

-A Hagyományápoló klub tagjai a kézműves munka minden napján főtt ételt és forró teát készítenek a gyerekeknek ebédre. Az idei tábor támogatója a helyi önkormányzat, a Vöröskereszt szenttamási szervezete, a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság valamint a Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság. -nyilatkozta Forgács Ibolya, a Hagyományápolók klub elnöke.

A gyerekek munkáiból kiállítást tartanak, 2019. január 11-én, 14:00 órai kezdettel a klub helyiségében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ