A Gyöngy és a Kék Kör Egyesület közös akciót tartott

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából, 2018.december 3-án, a szenttamási Gyöngy Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületének helyiségeiben ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, vérzsír-, oxigénszint-, testtömegindex-, magasság- és testsúly mérést végzett a Kék Kör, A Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete. Az akcióban résztvevő polgároknak almát és szórólapokat osztottak szét.

Kiállításra kerültek a Gyöngy egyesület felhasználóinak képzőművészeti munkái, amelyek az elmúlt hónapban készültek a Tatić tanyán megtartott képzőművészeti kolónián, valamint eladásra kerültek a felhasználók által készített újévi dekorációk. Az Erste Bank az idén is biztosított helyiséget a kreatív műhelyeken készült munkák egy részének kiállítására.

Délelőtt folyamán az egyesület felhasználói az Erste Bankba látogattak, ahol lehetőség nyílt arra, hogy közvetlen beszélgetés által csökkentsük az ellenük irányuló előítéleteket, hiszen ők is egyenrangú tagjai a társadalomnak.-hangsúlyozta Radmila Timko, a Nappali Foglalkoztató koordinátora.

A Kék Kör Egyesület elnöke, dr.Ilija Gazepov elmondta, hogy az akció már hagyománnyá vált. A szellemi fogyatékossággal élő emberek sokkal több figyelmet érdemelnek, mint amennyit a közösség nyújt nekik a normális élet feltételeinek megteremtéséhez. A Gyöngy egyesület felhasználói fizikailag egészségesek, míg a szenttamási Hadirokkant Szövetség több tagjánál magas vércukor- és vérnyomás szintet állapítottak meg. A Kék Kör Egyesület jelen lesz az újévi futsal teremfoci-bajnokságon, valamint újév előtt és után a szenttamási Dr.Đorđe Bastić Egészségház gyógyszertárában betegséget megelőző vizsgálatokat tart.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ