Kiállítás a Kultúrotthonban

 

 

A Lenkin prsten rendezvénysorozat kiállítással zárult. A szenttamási Kultúrotthon galériájában, 2018.november 19-én kiállításra kerültek a Lenkin gyűrűjében elnevezésű festőműhely legjobb munkái. 

Božana Stojković, a rendezvény egyik rendezője, a kiállítás megnyitóján a jelenlévőknek elmondta, hogy minden művész egyedi módon mutatta be alkotásaiban a Dunđerskiak világát. Rendkívül elégedett, hogy az idén is nagyon sok, kiváló szerelmes vers született szerelmi költészet témakörben. A zsűri munkája itt nem ért véget, ugyanis a következő Lenkin prsten díjkiosztásig folyamatosan kísérik a kiadványokban, könyvekben megjelenő szerelmes verseket, és ilyen módon kerül kiválasztásra a legjobb. A Lenkin prsten díjra minden szerb ajkú költő pályázhat, szerb nyelven íródott szerelmes verssel.

A verbászi Atelje 05 amatőr művészeti egyesület elnöke, Dragan Simić szerint a szerelem és a bánat elég ahhoz, hogy számtalan jó kép készüljön az elrejtett érzelmekről.

A kiállítás megnyitóján részt vettek még a verbászi Alapfokú Zeneiskola Szenttamáson kihelyezett tagozatának tanulói. Ana Stanojević, Jelena Bojanić és Jelena Kosifljević zongorán játszott.

A kiállítás utólag is megtekinthető a Kultúrotthon galériájában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ