Iskolanapot ünnepeltek Turján

A turjai Petar Drapšin Általános Iskola, 2018.november 15-én ünnepelte az iskolanapot. Az ünnepi műsorra a helyi sportcsarnokban került sor, amelynek mottója ezúttal az Első világháború befejezésének- és Vajdaságnak a Szerb Királysághoz való csatolásának 100 éves évfordulója volt. Jelen voltak a szenttamási önkormányzat képviselői, a község többi iskoláinak igazgatói, a tanügyi dolgozók, a tanulók szülei, gyermekek és polgárok. A jelenlévőkhöz az iskola igazgatónője, Branislava Zeremski szólt:

-Az első iskolát 1730-ban építették Turján. Az újat, amely Petar Drapšinról kapta nevét, 1961-ben adták át. Ugyanakkor nagy büszkeséggel ünnepeljük az Első világháború befejezésének- és Vajdaságnak a Szerb Kiráysághoz való csatolásának 100 éves évfordulóját is.

Szenttamás polgármestere, Radivoj Paroški az önkormányzat nevében, figyelmesség jeléül ajándékot adott át Đorđe Matić (15) édesanyjának. Đorđe az iskola tanulója volt és egyben a generáció legjobb diákja. Az idei köztársasági versenyen harmadik helyezést ért el, történelemből. Egyébként mostmár az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium tanulója, és iskolai kötelezettségek miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ