A polgármester meglátogatta a Bambi óvodát

A Gyermekhét alkalmából, október 1-jén Szenttamás polgármestere, Radivoj Paroški, a Községi Tanács tagjával, Radivoj Debeljačkival együtt, a Bambi óvodába látogatott.

A vendégeket a Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője, Aleksandra Vrsajković és az óvónők fogadták. A gyermekeknek alkalmuk volt érdekes kérdéseket feltenni a polgármesternek, amelyekre ő mosolyogva válaszolt. Közben néhány dal is elhangzott, de a gyermekek legjobban az ajándékba kapott édességeknek és üdítő italoknak örültek meg.

Radivoj Paroški elmondta, hogy a községünk területén lévő tizenegy óvoda mindegyike jól felszerelt. A gyermekeknek minden feltételük megvan ahhoz, hogy jól érezzék magukat az intézményekben. 

  – Ebben az évben még egy egésznapos csoport megnyitását tervezzük, ezt szerettük volna szeptember előtt kivitelezni, azonban még nem érkezett meg az engedély az új munkaerő alkalmazására. Fontos, hogy biztosítani tudtuk az eszközöket az egésznapos csoport működéséhez – hangsúlyozta Paroški.

A polgármester visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a Gyermekhét alkalmából az óvodás gyermekek a polgármesteri hivatalba látogattak el.

– Ezen én változtattam. Szerintem az ilyesmi nem érdekes az óvodásoknak. Előnyösebb, ha mi látogatunk el az óvodákba, és beszélgetünk a gyermekekkel. Megemlíteném, hogy a helyi önkormányzat jelentős eszközöket biztosít a gyermekek és fiatalok részére. Ilyen pl. az ingyenes autóbuszjárat, ingyenes uzsonna, ösztöndíj az egyetemisták számára, stb. Idén jelentősen megnövekedett az ösztöndíjasok száma, ugyanis a pályázati feltételeknél az átlageredményt 7,00-ra csökkentettük. Ugyanakkor jelentősek azok az eszközök is, amelyeket az iskoláink felszereltségére fordítunk. Az általános iskolák hetven millió dinárt, míg az iskoláskor előtti intézmények harminc-negyven millió dinárt kap, ez kicsit sem elhanyagolható összeg egy olyan község számára, mint amilyen Szenttamás – mondta Radivoj Paroški.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ