Kulturális napok Szenttamáson

A szenttamási Kultúrotthon valamint a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság szervezésében Szenttamáson 2018. szeptember 27-e és 30-a között tizenhetedik  alkalommal kerül megrendezésre a Kulturális Napok elnevezésű rendezvénysorozat.

 A rendezvényt a Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományőrző Klub tagjai nyitják meg, akik a Kultúrotthon udvarában.az elsőáldozási szokásokat mutatják be 27-én, csütörtökön 17 órai kezdettel.

Másnap a Bard valamint a Nota i vez egyesületek tagjai a pravoszláv szokások közül a Keresztelő ünnepet (Krsna slava) adjál elő, ezen a napon sor kerül a régi ünnepi ételek bemutatójára és kóstolójára is. Az est vendége prof. dr. Dragan Stanić költő és a Matica Srpska elnöke lesz. Az érdeklődőket pénteken 19 órára várják a Kultúrotthon udvarában.

Rossz idő esetén mindkét program a Zsebszínházban lesz megtartva.

A rendezvénysorozat harmadik napján szeptember 29-én, szombaton három eseményre is sor kerül. A legfiatalabbak részére Jelena Popović tanárnő vezetésével műhelymunkákat szerveznek 16 és 18 óra között, majd ezt követően 19 órakor megnyitják az Ünnepi kalácsok elnevezésű kiállítást, amelyen a műhelymunkán készült gyertyatartókat is meg lehet tekinteni. Az est folytatásában Tatjana Bugarski a Vajdasági Múzeum etnológusa a védőszentek ünnepének jelentőségéről tart előadást.

A rendezvénysorozat 30-án, az Iskon etno zenekar koncertjével zárul, amely a Zsebszínházban vasárnap, 19 órakor kezdődik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ