Vajdasági sertéstenyésztők figyelem!

A doroszlói Holló Company, a Topigs Norsvin és a temerini Embrigo Kft. képviselői előadást szerveznek, amelyen szó lesz a Prosperitati Alapítván által meghirdetett mezőgazdasági integrátorok beszállítóinak támogatását célzó pályázatokról, a bérhízlalás, az anyakoca megvásárlás és a malac visszavásálás lehetőségeiről. Tehát az előadáson bővebb tájékoztatót kapnak mindazok akik szeretnének jelentkezni a  Prosperitati Alapítvány által meghirdetett pályázatra, melynek célja vissza nem térítendő támogatás folyósítása vajdasági egyéni, bejegyzett mezőgazdasági termelők és jogi személyek számára, az integrációs szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítéséhez szükséges, az állattenyésztést szolgáló gépek, berendezések, kapcsolódó eszközök beszerzésére, vagy az állattenyésztést segítő új épület felépítésére, kialakítására, illetve régi épület, ól korszerűsítésére, felújítására.

A támogatás legmagasabb összege 1.200.000,00 – 2.400.000,00.

A pályázaton való részvétel egyik alapfeltétele, hogy az gazdák a pályázat benyújtása előtt szerződést kössenek egy beszállítói vagy felvásárlói céggel.

A temerini Embrigo cég tulajdonosa Győri Orsolya rádiónknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a gazdának a takarmányról és az eladásról nem kell gondoskodniuk. A cég dolgozói kiadják a kismalacokat valamint kiszámolják és házhoz szállítják a szükséges takarmányt. Végül át is veszik és külföldre szállítják ami által biztosítva vannak a legmagasabb árak.

A tájékoztató előadás 2018. március 20-án, kedden 10 órai kezdettel a temerini Kertészlakban (Népfront utca) lesz.

Bővebb tájékoztató 0692712040-es telefonszámon kapható.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ