Idén díjmentes belépés

A szenttamási Gion Nándor Kulturális Központ és az Arany János Magyar Művelődési Egyesület szervezésében a 16. Őseink zenéje elnevezésű rendezvény 2018. január 20-án, szombaton a szenttamási sportcsarnokban lesz megtartva. A koncerten eddig főleg zenekarok léptek fel, de a szervezők úgy gondolták, hogy tizenöt év után ideje újításokat bevezetni, ezért az idei találkozón vajdasági táncegyüttesek is bemutatkoznak, akik a tavalyi évben Újvidéken megtartott Néptáncosok Országos Bemutató Színpada elnevezésű vetélkedőn a legjobbnak bizonyultak.  A koncertet 20 órai kezdettel Micsik Béla tekerőlantos nyitja meg, majd ezt követően moldvai dalokkal fellép a Mentés másként magyarországi együttes, melynek tagjai a vajdasági származású Fábri-Ivánovics Tünde és Fábri Géza. A műsor folytatásában a kishegyesi Rizgetős együttes szórakoztatja a közönséget, akik a Tánc relikvia című produkciójukat mutatják be, őket a szabadkai Népkör Róna nevű tánccsoportja követi akik Egy lány a högyek között című koreográfiával lépnek fel. Végezetül A forrás melynek vize táplál című produkcióval színpadra lép a topolyai Kodály Zoltán Művelődési Egyesület Cirkalom nevű tánccsoportja. Mindhárom együttest a Fokos zenekar kíséri míg a topolyai táncosokkal a Csalóka zenekar is színpadra lép.

A műsor után hajnalig tartó táncház várja az érdeklődőket. Kísérőrendezvényként 19 órakor Robotka Angéla játszóházat tart a legfiatalabbak részére, emellett az előző évekhez hasonlóan kézműves kirakodóvásárra is számíthatnak a látogatók.

Az idei rendezvényt Szenttamás község önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

A belépés díjtalan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ