Ötmillió érkezik Szenttamásra

Újvidéken a NIS vállalat székházában 2017. november 28-án, kedden bemutatásra kerültek a cég sikerei és azok a pályázatok amelyek a Együtt a közösségért projektum által kerülnek megvalósításra.

Az ünnepségen jelen voltak a sikeresen pályázó egyesületek és intézmények valamint azok az önkormányzatok képviselői is amelyek területén ez a cég működik.

A NIS már nyolc éve nem csak üzleti vállalkozás amely termel és elad, hanem közösségépítő szerepe is van, ugyanis tizenegy szerbiai község és város területén örömmel követik a jó ötletek megvalósítását amelyekhez ők is hozzájárultak, mondta Kiril Tjurdenjev a NIS igazgatója.

– A NIS olyan elv alapján tevékenykedik, hogy a kiírásra kerülő pályázataik által a helyi legjelentősebb civil szervezeteket és intézményeket célozza meg. A projektumok értékelésén egy közös bizottság dolgozik és a kiosztásra kerülő eszközökkel a projektum végén el is kell számolni. Szenttamáson a Együtt a közösségért projektum által eddig 49 millió dinár értékben 49 projekt valósult meg. A NIS nem köteles biztosítani az e fajta támogatást, de segíteni szeretné azokat az közösségeket amelyekben jelen van. Ez egy jó példa lehet más cégek számára is, hogy bekapcsolódjanak a társadalmi életbe – mondta Radivoj Paroški.

A szenttamási pályázók közül a Srbobran Kosárlabda Klub egymillió dinárt kapott a legfiatalabbak részére alkalmas kosárpalánkok és hangosítás vásárlására. Az eszközök azokban a helyiségekben lesznek használva amelyekben sport, művelődési és más rendezvényeket tartanak.

A J.J.Zmaj Általános Iskola ugyanennyi pénzből hordozható számítógépeket, filctollas táblákat és projektorokat vásárol, ugyanis a tanulók ezek az eszközök által könnyebben elsajátíthatják a tudományhoz szükséges gyakorlati tudást.

A szenttamási Inicijativa Mladih Szervezet már négy éve saját helyiség nélkül működik és most a kétmillió dinárból amit a NIS-től kaptak felszerelik az önkormányzattól használatra kapott helyiséget.

A Gyöngy Egyesület az idei negyedik sikeres pályázó. Ők a millió dinárból a nappali foglalkoztatót fogják adaptálni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ