Čimburević az erőszak megelőzéséről tartott előadást

Szenttamás község önkormányzata 2017. december 1-én, pénteken nyilvános órát szervezett amelyen jelen voltak a középiskolások, az oktatási intézmények, rendőrség és a szociális központ képviselői. Az előadás témája a június 1-től hatályos családon belüli erőszak megfékezéséről szóló törvény volt. A községháza színültig megtelt nagytermében Goran Čimburović az óbecsei alapfokú bíróság elnöke tartott előadást.

Az új törvényről beszélve Čimburović bíró elmondta, hogy ez az egyik legfontosabb törvény amelynek alkalmazása nélkülözhetetlen Szerbia EU-os felzárkóztatása folyamán. A törvény nagyon jó és lehetőséget ad az erőszaktevők szigorúbb büntetésére és a bűntett megelőzésére. Fontos a fiatalok felvilágosítása ugyanis előttük az élet, nemsokára saját családot alapítanak és gyermekeiknek továbbítaniuk kell azt az üzenetet, hogy az erőszak elfogadhatatlan. A minisztérium honlapján megtalálhatóak azok a működésben lévő telefonszámok, amelyeken tanácsokat kaphatnak mindazok aki erőszakot látnak, hallanak vagy tapasztalnak. A feljelentés a legközelebbi rendőrségen vagy a szociális központban is megtehető.

Radivoj Paroški polgármester  elmondta, hogy fontos a nyilvánosság tájékoztatása ugyanis ha jól ismerik a törvényt hatékonyabban felléphetnek az erőszaktevők ellen.

Lehetőségünk van mindezt egy olyan személytől hallani aki a gyakorlatban szerzett tapasztalatokat is megoszthatja velünk. Az önkormányzat felismerte az új megoldások lehetőségét és szeretné, ha a polgárok az állami szervekkel együtt hatékonyabban reagálnának. Elégedett vagyok, hogy a teremben főleg fiatalok voltak akiknek időben rámutattunk arra, hogy az erőszaknak semmi helye a társadalomban – mondta Paroški.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ