Holnap állítják az ádventi koszorút

A karácsonyi ünnepek közeledtével a helyi VMSZ több egyesülettel és polgárral együttműködve, különböző aktivitásokkal járul hozzá az ünnepi hangulathoz. Idén is a katolikus templom udvarában állítják fel az ádventi koszorút, amelyhez jelenleg fenyőágakat gyűjtenek.

Mindazokat akik hozzá szeretnének járulni a koszorú elkészítéséhez 2017. december 1-én, pénteken 14 órára várják a templom udvarában. Vasárnap sor kerül az első gyertya meggyújtására azzal a változással, hogy idén erre a nagymise után kerül sor, ugyanis tavaly több panasz is érkezett. Az első ádventi gyertyát a hagyományápoló klub tagjai gyújtják meg és ez alkalommal az ő szervezésükben megérkezik a Mikulás is. A második gyertyát Süge Zsolt hitoktató vezetésével a hittanosok gyújtják meg, a harmadikat a Pitypang Néptáncegyesület tagjai a negyediket pedig az óvodások. Az utolsó gyertya meggyújtásánál a VMSZ tagjai meglepetéssel tervezik szebbé tenni ezt a napot.

Az ifjúsági fórum tagjai a helyi közösség dolgozóival és a támogatók által idén is közvetlenül az éjféli szentmise után megszervezik a már hagyományos Karácsony köszöntőt. A szenttamási Helyi Közösség épülete előtt karácsonyi énekekkel teával, forralt borral, szaloncukorral és friss péksüteménnyel várják az éjféli miséről érkező polgárokat, tudtuk meg a helyi VMSZ titkárától Szabados Fodor Beátától.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ