Lenkin prsten rendezvénysorozat programja

A szenttamási művelődési otthon 2006 óta minden évben Lenkin prsten díjjal jutalmazza a két díjátadó közötti időszakban megjelentetett legszebb szerb nyelvű szerelmes vers íróját. A bírálóbizottság tagjai Biljana Puškar, Dr. Dragana V. Todoreskov és a birálóbizottság elnöke Zoran Đerić a 2017. november 9-én megtartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a 2017-es év legszebb szerelmes vers írója a verbászi Miroslav Aleksić aki a Taj Tren című verset írta.

A Lenkin prsten rendezvénysorozat keretén belül 2017. november 16-án, csütörtökön a művelődési otthon galériájában képkiállítás nyílik, amelyen bemutatásra kerülnek az augusztusi alkotótáborban készült művek.

A Dunđerski családról készült monográfiát pénteken, november 17-én mutatják be szintén a művelődési otthon galériájában. A könyvről az egyik szerző Ilija Tucić tart előadást.

Az ünnepélyes díjátadóra szombaton, november 18-án a Zsebszínházban kerül sor, amikor Zoran Subotički Én Lazar Dunđerski  című monodrámájából részleteket olvas be a Szerb Nemzeti Színház színésze Miodrag Petrović. Az est folyamán fellép a belgrádi Lola kórus és végezetül Vojin Ćetković elszavalja Laza Kostić Santa Maria della Salute című versét.

A rendezvénysorozat utolsó estéjén a szenttamási Zsebszínházban a fiatal költők lépnek fel, akik részt vettek a Lenkin prsten elnevezésű pályázaton.

Minden rendezvény 19 órakor kezdődik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ