Díjmentes vércukorszint-mérés

A Cukorbetegek világnapja alkalmából a Kék Kör Cukorbetegség Ellen Küzdők Egyesületének helyi aktivistái a szenttamási helyi közösség épületében 2017. november 11-én, szombaton 8 és 13 óra között díjmentes vizsgálatokkal várják a polgárokat. A terv szerint minden polgárnak egészségügyi kártya nélkül, lehetősége lesz ellenőriztetnie a vérnyomását, vércukorszintjét, magasságát és a testsúlyát. Emellett tanácsokat, tájékoztató szórólapokat és egy-egy almát kapnak mindazok akik részt vesznek a vizsgálatokon.

Vajdaságban eddig kettőszázhetvenezer cukorbeteget regisztráltak mig Szenttamáson kb. ezer személyről tudunk – mondta rádiónknak adott nyilatkozatában dr. Ilija Gazepov a község egésszégüggyel megbízott tanácstagja és a szenttamási Kék Kör elnöke.

Akitől azt is megtudtuk, hogy nagyon sok olyan cukorbeteg is van akinél még nem fedezték fel ezt a betegséget.

– Meg kell őket találni és segíteni kell nekik. Rá kell mutatni azokra a hibákra amelyek a mindennapi élteben előfordulnak. Nagyon fontos a helyes táplálkozás és a testmozgás. A cukorbetegséget nagyon jól lehet kontrolálni életmódváltással és odafigyeléssel – mondta Ilija Gazepov.

A Dijabétesz világnapján november 14-én, kedden 8 és 18 óra között a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház gyógyszertárában díjmentes cukorszintmérésre lesz lehetőség.

A helyi Kék Kör következő akciója december 3-án a Fogyatékkal élők világnapján lesz, amikor a Gyöngy egyesülettel és más szervezetekkel együtt különböző akciókat tartanak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ