Egyszeri segély érkezik

Szenttamás Község Szociális Központja egyszeri segélyben részesíti a szociálisan veszélyeztetett polgárokat. Összesen 18 tonna burgonya és 12 tonna hagyma kerül kiosztásra. Családonként egy-egy zsák segély jár. Kivételt képeznek  a nagycsaládosok, akik eggyel több zsák burgonyát kapnak. Az önkormányzat már negyedik éve biztosít ilyen jellegű támogatást, de idén először 400-450 család részére pénzbeli segélyt is nyújt.

Október 17-én volt a szegénység elleni küzdelem világnapja és ahogy Biseka Veselinović a szenttamási szociális központ igazgatónője elmondta, a központban minden évben ezen a napon különbőző aktivitásokkal igyekeznek felívni a figyelmet arra, hogy milyen nehéz az élet egyes családok vagy egyedülálló személyek számára. A szegénység felmérésének a legfontosabb mutatója az étel hiány.

A veszélyeztetett polgárokról  teljes adatbázissal rendelkezünk és az elkövetkező időszakban tűzifával látjuk el azokat a családokat ahol fennáll a fagyás veszélye. Ezekkel az intézkedésekkel biztosítjuk idén is mindenki számára a legalapvetőbb életfeltételeket.

A szociális központ igazgatónője az önkormányzat által biztosított befogadó központ külső burkolatának a felújításáról is beszélt. Különböző pályázatoknak köszönhetően jelentős eszközöket biztosítottunk a befogadó központ működtetésére, amely kielégíti a helyi szükségleteket. A munkálatok után egy rendezett helyiséget kapunk amelyre főleg a téli időszakban lesz szükség és amelyet rendeltetésszerűen fogunk használni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ