Felhívás a 21. Kőketánc énekes népi játék- és néptáncvetélkedőre

Fotó: vmpe.org.rs

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét.

A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek: 1. énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok; 2. néptánc – alsósok, felsősök; 3. népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is. A vegyes és felsős korcsoportokban a fellépők tíz százalékánál ne legyen több a középiskolás tag. Szóló kategória ezúttal nem lesz. A fellépők legfeljebb 5 perces műsort adhatnak elő. A csoportok létszáma nem haladhatja meg a 30-at. A kísérőzenekarok életkora nem számit, élő zenei kíséret vagy a csoport önálló éneke jön számításba. Egyénileg, csoportosan, iskolánként vagy művelődési egyesület által lehet benevezni.

A jelentkezési határidő 2017. április 30. Bővebb tájékoztatást a 064-81-95-216-es mobiltelefonon kaphatnak Szabó Gabriellánál.

A benevezésben a következő adatokat kérjük: a csoport neve, az iskola vagy művelődési egyesület neve, lakcím, irányítószám, telefon, felkészítő pedagógus, művészeti vezető, koreográfus, a csoport létszáma, a zenekar létszáma, kísérő hangszerek, az összeállítás címe, a műsor ideje, kategória, korcsoport.

A 21. Kőketánc vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben 2017. május 26-án és 27-én lesz. A versenyt szakzsűri értékeli és véleményezi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ