Szenttamáson járt dr. Milka Budakov

A szenttamási Gyöngy egyesület helyiségeibe látogatott 2017. március 20-án, hétfőn dr. Milka Budakov a Tartományi Titkárság Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Esélyegyenlőséggel megbízott titkára, aki elmondta hogy elsősorban a mozgássérült személyek ellátása érdekli és az önkormányzat támogatása. A látogtás alkalmával leszögezte, hogy az egyesületet szakképzett és kompetens emberek vezetik akik arra törekszenek, hogy a felhasználók igényeit helyezzék előtérbe, valamint hogy a szolgáltatások megfelelő szinten legyenek.

Kezdeményeztük, hogy minden önkormányzat segítse és lehetőségeikhez mérten anyagilag is támogassa az ilyen és hasonló egyesületek működését –  mondta Budakov.

A Tartományi Titkárság Szociálpolitikai, Demográfiai és Nemi Esélyegyenlőséggel megbízott titkársága négy részlegből áll, az egyik a szociális védelemmel foglalkozik a másik a romák felzárkóztatásával, de 200 ezer dinár értékig  támogatják a második, harmadik és minden következő gyermek születését is. Emelett a harcos- és rokkantvédelem érdekében a titkárság hamarosan pályázatokat ír ki, amelyekre a szenttamási Gyöngy egyesület is pályázhat. Ez az év a szociális védelem éve, amely lassan a megérdemelt szinten lesz.

Fontos, hogy a tartományban is észrevegyék a helyi egyesületek jelentőségét, ugyanis bizonyos kérdések megoldásában rendkívül hatékonyak. Mindenesetre a hatalom minden szintjén meg kell, hogy ismerjék az egyesületünk tevékenységeit. Ugyanis csak így tudjuk megvalósítani céljainkat – mondta Slavka Popić a Gyöngy egyesület elnöke. Aki elmondta azt is, hogy az önkormányzattal való jó együttműködés a támogatásban mutatkozik meg, valamint abban, hogy az önkormányzat is felismerte az egyesület szolgáltatásainak fontosságát. Nem csak az állami intézményeknek kell ezen dolgozni, hanem a polgároknak egyedül is szervezkedniük kell és megoldásokat találniuk.

Mi nem csak kérünk, hanem másokkal együttműködve megoldásokat keresünk és ajánlunk. A tavalyi év folyamán megerősítettük a korai és megelőző kezeléseket, amelyekkel az iskoláskorú és óvodás gyermekeket céloztuk meg és reméljük, hogy ez a szolgáltatás állandó marad, mert szükség van rá.  Szerintem fontos a szolgáltatásokhoz való hozzájárulás is, hiszen nem várhatjuk el, hogy mindent a büdzséből oldjanak meg. Milka Budakov látogatása kapcsán elmondta, hogy jó együttműködést remél és gondolja, hogy a tartományi adminisztráció és titkárság megismerkedett a munkájukkal és hogy ezentúl tudni fogják, hogy mit tud egy egyesület helyi szinten nyújtani, mondta Slavka Popić za Gyöngy egyesület elnöke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ