Kezdődnek a turiai kolbásznapok

A 33. Kolbásznapokat Turia központjában 2017. február 24-e és 26-a között tartják.

A műsor pénteken 12 órakor kezdődik a turiai helyiközösség épülete előtt felállított színpadon, ahol 15 óráig a turiai óvodások, kisiskolások és a nádaljai Zvezdice tánciskola tagjai lépnek fel.  Szombaton 10 órától vajdasági kultúregyesületek mutatkoznak be, majd 12 órakor 500 dináros méterenkénti áron elkezdik árusítani a leghosszabb kolbászt. Egyébként a turiai kolbász a Guinness rekordok könyvébe is bekerült.

Kevés húsból nem lehet jó kolbászt készíteni, a turiai kolbász azért a legjobb mert nagy mennyiségű érett húsból készül, 90 hús és 10 százaléka zsiradék. Az árak évek óta változatlanok, ezért a szárazkolbász ára idén is 600 dináros kilogrammonkénti áron kapható – mondta Miroslav Medurić – Čika a rendezvény főszervezője.

A főszínpadon az idei Kolbásznapok sztárvendége Ana Bekuta szombaton 18 órától ad koncertet.

A Srce Bačke tamburazenekar 26-án, vasárnap 11:30 és 14 óra között  szórakoztatja a látogatókat. A szenttamási Bard Egyesület hagyományos koncertje idén is a rendezvény utolsó napján 19 órakor kezdődik a turiai sportcsarnokban.

A kirakodóvásár  mellett a rendezvényre látogatók halászlé, rántotta, bab, pörkölt, kolbász- és húsfélék közül válogathatnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ