Segély a szenttamási kisnyugdíjasoknak

Minden szenttamási lakos, akinek a nyugdíja kevesebb mint 25 ezer dinár, segélyt kérvényezhet, amely az alakulóban lévő községi nyugdíjalapból lesz finanszírozva, mondta rádiónknak adott nyilatkozatában a Szenttamási Nyugdíjasok Egyesületének elnöke Ljubica Alargić.

A kérvényhez  mellékelni kell az utolsó kifizetett nyugdíjról szóló bizonylatot és meg kell adni az elérhetőséghez szükséges adatokat.

A támogatásról az egyesület elnöke és Szenttamás község polgármestere Neško Čestić megbeszélést tartottak, amelyen leszögezték, hogy a kisnyugdíjasok nehéz helyzetben vannak és hogy a téli időszakban a legnagyobb szükség a tűzrevalóra van.

Emellett élelmiszer- vagy vegyszercsomag is igényelhető, de erről majd még az önkormányzatban születik döntés. A kisnyugdíjasoknak minden segély jól jön és az egyesületben igyekszenek eleget tenni a kérésnek – monda Ljubica Alargić.

Szenttamás község területén több mint 1500 nyugdíjas van, akik havonta kevesebb mint 15 ezer dinárból élnek.

Az egyesület évek óta segíti a nyugdíjasokat, de gond akkor jelentkezik ha valaki januárban tűzrevalót rendel és szeretné ha másnap már ki is szállítanák, persze ez nem lehetséges, mert vannak szabályok amelyeket be kell tartani – mondta az egyesület elnöke.

Emlékeztette a nyugdíjasokat arra is, hogy már a következő télre elkezdték a tűzrevaló íratását, de megpróbálnak az idei hideg téli napokra is biztosítani azoknak, akiknek már fogytán van, persze figyelve az árakra és a részletekben történő fizetés lehetőségére.

A kérvényt Szenttamáson az egyesület helyiségeiben lehet átadni, hétfőn, szerdán és pénteken, míg Turián és Nádalyán a helyi közösségben kedden és csütörtökön várják a nyugdíjasokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ