Támogatják a vállalkozókat

A szenttamási Gazdaságfejlesztési Iroda szervezésében, 2017. január 17-én, kedden Szenttamáson a Községháza nagytermében bemutatták a niši ENECA szervezet Pokreni se za posao elnevezésű pályázatát.

A projektum keretén belül 200 ezer dinár értékig eszközbeszerzésre pályázhatnak, mindazok a meglévő és  kezdő vállalkozók, akik saját cég alapítását tervezik, vagy a már meglévőt szeretnék kiszélesíteni, esetleg korszerűsíteni.

A program menedzsere Milivoje Jovanović a bemutatón elmondta, hogy minden sikeresen pályázó díjmentesen részesülhet két évig tartó üzleti és szakmai támogatásban is, amelyen belül tanácsokat is adnak és képzéseket is biztosítanak.

A pályázat 2017. január végéig van nyitva és a feltételek közé tartozik, hogy az új vállalkozásokat be kell jegyeztetni, a már meglévőknek pedig új munkahelyeket kell biztosítani. Az ENECA szervezet támogatja úgy a vállalkozókat mint a mezőgazdasági termelőket, akiknek jó és profitabilis munkatervük van.

Milivoje Jovanović üzenete mindazoknak, akik új vállakozáson gondolkodnak, hogy bátran pályázanak, mert ezáltal is felmérést kaphatnak üzleti ötletükről.

Radivoj Debeljački aHelyi Gazdaságifejlesztési Iroda koordinátora pedig elmondta, hogy végre a községi büdzséből is biztosítottak pénzeszközöket a vállalkozók megsegítésére, ezért azok a pályázatok, amelyek nem részesülnek támogatásban az ENECA programján belül, az önkormányzathoz újraértékelésre kerülnek.

Bővebb tájékoztató a pokrenisezaposao.rs honlapon található, de minden érdeklődőnek a Helyi Gazdaságifejlesztési iroda volontőrjei is segítenek.

A Pokreni se za posao projektum támogatója a Philip Morris cég.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ