Versmondó találkozót szerveznek Bácsfeketehegyen

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével 2016. november 26–27-én Bácsfeketehegyen megszervezi a XX. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

A versenyre 9 év fölötti magyar nyelvű amatőr versmondók jelentkezését várják a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, felnőtt- és szépkorú kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell két művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból. 

A nagy érdeklődés miatt idén is számítanak a 6–8 éveseket, akik a versenyen kívül mondhatják el szabadon választott szövegüket, amelyet a szakbizottság véleményez, de nem rangsorol. 
A résztvevőket 2016. november 26-án délelőtt 9 és 10 óra között várják a bácsfeketehegyi Kultúrotthonba (JNA 24.). A verseny hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton 10 órakor és a vasárnapi döntővel zárul. 

A nevezési díj 500,00 dinár. Egy kísérőnek ingyenes a részvétel, további kísérőket önköltséges alapon fogadják, amennyiben előre jelzik részvételi szándékukat.

Érdeklődni Barta Júliánál a 024/738-003-as telefonszámon lehet hétköznapokon 19 és 21 óra köztt, vagy Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon.

Jelentkezni név, lakcím, életkor, telefonszám vagy e-mail cím, valamint a három választott vers vagy próza megnevezésével lehet telefonon a fenti számokon, személyesen vagy postai úton az alábbi címen:

Barta Júlia, Lenin u. 29., 24323 Bácsfeketehegy, vagy a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. 
Jelentkezési határidő: 2016. november 18.
A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ