Lenka gyűrűje

A szenttamási Kultúrotthon szervezésében 2016. november 11-én elkezdődött a 11. Lenka gyűrűje rendezvénysorozat.

A Kultúrotthon galériájában, pénteken megnyitották a verbászi és szenttamási művészek alkotásaiból erre az alkalomra készült képkiállítását, amely a Lenka gyűrűjében címet kapta. A tárlat november végéig tekinthető meg.

A rendezvény szombaton a Zsebszínházban folytatódott, amikor dokumentumfilmet vetítettek a Dunđerski családról, majd ezt követően a már hagyományosnak számitó fiatal költők estje volt, amelyen az általános iskolások saját verseiket szavalják.

 Az ünnepélyes díjkiosztóra 2016. november 13-án, vasárnap kerül sor, amikor gazdag kulturális program várja az erdeklődőket és ezen a napon adják át az elmúlt egy évben, szerb nyelven megjelentetett legszebb szerelmes vers írójának a „Lenka gyűrűje” díjat. Az est folytatásában Lenka és Lázó szerelméről készült színházi előadás is bemutatásra kerül.­­ A ­szervezők mindenkit szeretettel várnak 19 órára a Zsebszínházban.

 A 11. Lenka gyűrűje díjat a Stepenište című versért Dragan Jovanović Danilov kapja, a döntést Újvidéken a Szerb Nemzeti Színházban 2016. november 02-án megtartott sajtótájékoztatón hírdette ki a zsüri, amelynek tagjai Dr. Dragana V.Todoreskov, Biljana Puškar valamint az elnök Dr. Zoran Đerić voltak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ